De impact van vrijwilligers van Lions Levefanum

Bron WijksNieuws: Mensen die hun vrije tijd inzetten om iets goeds te doen voor anderen. In Wijk bij Duurstede zijn er talloze vrijwilligers die bijdragen aan sociale projecten, zoals een jaarlijks winterdiner voor ouderen, schaatsplezier voor jonge kinderen en geld voor onderzoek naar een zeldzame oogziekte. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Om dit te organiseren zijn er vrijwilligers en geld nodig. Daar komt de vriendenkring van de Lions Levefanum om de hoek kijken. Een twintigtal professionals met diverse achtergronden en werk komen geregeld samen met het doel iets te brengen en te halen. In een samenleving waar individualisme hoogtij viert is het heel mooi om te zien dat zij zo verschillend zijn maar een hechte groep vormen omdat ze allen iets willen bijdragen aan hun eigen leefomgeving of de maatschappij. Het goede gevoel dat het ze geeft om dit te doen en ergens bij te horen, is voldoende.

Jaarlijks vormen ze commissies rondom acties met het doel geld in te zamelen of fysiek te helpen. Daar betrekken ze bedrijven en verenigingen bij die ofwel sponsoren in de vorm van diensten en producten of die zich inzetten voor de verkoop van loten. Zo leverden de plaatselijke fietszaak Fietsdomein en sportschool Daily-Fit de hoofdprijzen en vele andere winkeliers de andere prijzen voor de eendjesrace.

Haalden de jonge leden van de Sea Lions met hun bootjes de 2500 eendjes uit de Kromme Rijn en hielpen burgemeester Iris Meerts en de wethouders Jeroen Brouwer, Jan Kuiper en Hans Buijtelaar met de promotie en het openen van dit evenement. Verschillende sport- en culturele verenigingen deden hun best om zoveel mogelijk lootjes te verkopen waarvan de helft ten goede komt aan hun verenigingskas. ā€œDit jaar werden de meeste loten verkocht door hockeyclub Dorsteti, met in hun kielzog de Sea Lions en het dameskoor Eigen Wijs die met 35 leden een enorme hoeveelheid loten verkochten. Kinderboerderij de Vliert en stichting ā€˜Dit is Hetā€™ deden dit jaar voor het eerst mee.

Deze winter staat de ijsbaan weer op de Markt voor de kleintjes van de basisscholen. Gaat er op zaterdag 31 augustus een sponsorloop plaatsvinden op het sport/beweegpark De Mariƫnhoeve voor het onderzoek naar de zeldzame oogziekte DCMD. En worden vereenzaamde ouderen opgehaald door Lions-leden en de Wijkse dienst om deel te nemen aan het winterdiner.

Het is een geƶliede machine. Maar die loopt op het netwerk van vrijwilligers, verenigingen, Lions, andere serviceclubs, winkeliers en bedrijven. ā€œEen actie valt of staat bij de deelname en inzet van Wijkse ondernemers en vrijwilligers. We doen dit samen.ā€ zegt Lions-lid en vrijwilliger Gene van den Berg.

Samen maken we deze woonplaats fijner en mooier door elkaar te ontmoeten en te helpen. Op kleine schaal creƫren we impact op de samenleving. Lid worden van Levefanum? Kijk op onze website Levefanum clubsite homepage | Wijk bij Duurstede Levefanum (lions.nl)

Scroll naar boven