Campagne ‘Gezond en vitaal ouder worden’ van start

Gemeente Wijk bij Duurstede heeft deze maand de campagne ‘Gezond en vitaal ouder worden’ gelanceerd. De boodschap van de campagne is kort maar krachtig: Zo lang mogelijk vitaal en veilig thuis wonen. Met deze campagne wil de gemeente u ondersteunen en voorbereiden op de volgende fase in uw leven.

Elke maand een ander onderwerp

De campagne gaat in op onderwerpen die inspelen op de hele maatschappij. Elke maand wordt er een ander onderwerp uitgelicht. Denk hierbij aan thema’s zoals zelfstandig wonen met geheugenverlies, brand- en inbraakpreventie, valpreventie en mee blijven doen aan de maatschappij.

Elke fase in ons leven brengt nieuwe kansen. En nieuwe uitdagingen. De campagne ‘Gezond en vitaal ouder worden’, kan ons op ideeën brengen over werken aan gezondheid en welzijn. Het inspireert mij. En ik hoop u ook.“, aldus wethouder Jan Kuiper.

Gezondheid en bewegen

In oktober stond het onderwerp ‘gezondheid en bewegen’ centraal. Op 30 september en 7 oktober vond er een gezondheidsmarkt in de gemeente plaats. Op deze markt konden inwoners van 55 jaar en ouder deelnemen aan een vitaliteitstest. In totaal deden 450 inwoners mee aan deze test.  Daarnaast werd er op de markt verschillende informatie gedeeld over een gezonde leefstijl en andere gezondheidsonderwerpen en beweegactiviteiten. Bezoekers ontvingen een beweegwijzer, waarin handige tips zijn opgenomen.

Mantelzorg

Binnen de campagne Gezond & Vitaal ouder worden, staat de maand november in het teken van mantelzorg.

Scroll naar boven